Waar moet ik opletten bij het vergelijken van een uitvaartverzekering?

Bart Mooreafsluiten, Combinatie uitvaartverzekering, Deposito uitvaartverzekering, Kapitaal uitvaartverzekering, Natura uitvaartverzekering, Soort uitvaartverzekering, vergelijken, verzekering

uitvaart-verzekering-waar-moet-ik-op-letten

Waar moet ik opletten bij het vergelijken van een uitvaartverzekering.

Het is slim van u om te weten wat belangrijk is bij het vergelijken van uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering kan soms een ingewikkelde klus zijn. Dit komt omdat verzekeringen andere voorwaarden, eigenschappen, premies en betalingstermijnen hebben. Hierdoor is het soms lastig. Wilt u een uitvaartverzekering vergelijken?

Wat bepaald de hoogte van de premie voor de uitvaartverzekering?

De maandelijkse premie van een uitvaartverzekering wordt door middel van meerdere variabelen vastgesteld. De hoogte van de premie hangt in iedergeval af van:

  • Het afgesproken verzekerd
  • bedrag
  • Leeftijd van de uitvaartverzekering nemer
  • Looptijd van de verzekering nemer

Wilt u meer weten over de kosten? Kijk dan hoe u de kosten van een uitvaart kunt inschatten.

uitvaartverzekering

Naast dat wat genoemd is, zijn er sommige uitvaartverzekeringen die ook rekening houden met

Hoe hoger het bedrag van verzekerde voor de uitvaart is vastgesteld, hoe hoger ook de maandelijkse premie zal worden.

Leeftijd verschil.

De premie voor een uitvaartverzekering van € 6000 is van een 18-jarige lager dan iemand van (bijvoorbeeld) ongeveer 50 jaar. De 18-jarige heeft statistisch gezien een kleinere kans om komen te overlijden. En die kan langer premie betalen. Vanzelfsprekend is het risico lager en dus ook de premie, die de 18-jarige zal moeten afstaan per maand.

Aantal jaar dat u premie betaald voor de uitvaartverzekering

Ook de looptijd van de verzekering heeft grote invloed. Indien u wilt dat de uitvaartverzekering in 6 jaar is betaald, dan zal het maandelijkse premiebedrag hoger zijn dan wanneer u de premiebetaling verdeeld over 30 jaar of zelfs levenslang.

gezondheid uitvaartverzekering vergelijken

Gezondheid

Daarnaast wordt er vaak rekening gehouden met de gezondheid van de verzekeringsnemer. Heeft de verzekerde een ziekte ? dan is het mogelijk dat de verzekeraar hem of haar tegen een hogere premie accepteert. Dit scheelt uiteraard bij ziektebeeld ook het geslacht was in het verleden vaak een variabele. Omdat Vrouwen statisch ouder werden, kregen zij soms een lagere premie. Europese wetgeving komt het echte nauwelijks meer voor

uitvaartverzekering vergelijken

Wilt u een lage premie of zo goedkoop uitvaartverzekering.

Houd dan rekening met de volgende factoren

  • Het verzekerde bedrag
  • Looptijd van de uitvaartverzekering
  • Leeftijd en de
  • gezondheid van de verzekeringsnemer .