Rouwstoet of rouwvervoer

Bart MooreBegrafenis, begrippenlijst, Crematie, Soort uitvaartverzekering, uitvaart, vergelijken, verzekering

uiitvaartverzekering-1

Lijkwagenvervoer rouwstoet

Het transport voor een plechtigheid ookwel het rouwvervoer is de belangrijkste zowel hoogste kostenpost binnen de uitvaartverzekering voor de uitvaart. Het is verstandig om u goed in te lezen en te informeren naar de kosten.

Dat heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat er vervoer benodigd is, zoals de kerk of het uitvaartcentrum. De wagen’s die de rouwvervoerder volgen worden volgauto’s genoemd. Het aantal volgauto’s dat de nabestaanden en u wenst, heeft een werking op de kosten en kan daarmee tot een hoger premie resulteren. Daarnaast kan ook het type rouwdienst van waarde zijn op de rekening.

Het is denkbaar gebruik te maken van in verhouding eenvoudige rouwauto’s of meer grotere auto’s. De duurdere auto’s resulteren soms tot hogere kosten en resulteren dus tot een grotere maandbedrag.

Tarief voor lijkwagen

Tarief voor lijkwagen

De hoogte van het bedrag voor rouwauto gebruik zijn helaas niet te voorkomen, toch op de hoogte daarvan heeft u wel zelf de beslissing over. U kunt wellicht gaan voor één of meerdere volgauto’s achter de rouwvervoerswagen.
Dit resulteert meestal tot hogere kosten waardoor het je er verstandig om doet daarbij fundamenteel over na te denken. In dit geval kunnen de genodigden ook met hun eigen wagen volgend achter de uitvaart mee rijden. Het resulteert tot goedkopere kosten voor het vervoer voor de plechtigheid, doordat het mogelijk is de plechtigheid laagdrempelig te handhaven en de premie te beperken.

Meer uitvaart

Een uitvaartverzekering sluit je dus af wanneer u uw nabestaanden niet wilt laten betalen voor uw uitvaart. Belangrijk, wanneer u er zeker van wilt zijn dat er genoeg geld beschikbaar is voor uw uitvaart als u komt te overlijden.

Daarnaast kunnen de meeste uitvaart verzekeraars u helpen met het uitvoeren van de uitvaartdienst. Ook dit kan een reden zijn om een uitvaartverzekering te hebben.

Meer uitvaart verzekerings artikelen

Vind u dit artikel over de uitvaartverzekering leuk? Wij zouden het leuk vinden als u uw mening geeft door bijvoorbeeld dit bericht op social media te delen, of door te reageren onder dit bericht.

DELEN